divendres, 13 de març del 2009

Ai xiqueta meua...

Benvinguts a les terres valencianes on pareix que només hi ha tarongers, cartxoferes (al meu poble), bandes de música, mascletaes, bous i dones disfraçades amb el que alguns dirien: "amb ensaimades a les orelles!".

Enguany sembla que la crisi ha fet de les seves i no serà com anys anteriors... crec que aquelles donacions d'empreses (constructores) no n'hi hauran. Però bé, el que conta és la festa! Des d'avui es dóna per començada la setmana fallera (que si déu o qui siga ens ajuda acabarem en festes de la Magdalena). Al meu poble encara són unes festes de carrer per a tots.

Pots anar a veure totes les falles sense haver de pagar, participar en els actes de les falles, sopar amb els amics/familia a una falla un 'bocata' de llonganissa a la brassa, tapetes de la mare d'algú, veure cervesetes al carrer, però sobretot la beguda que li és propia és la 'misteleta' que si no has patit cap intoxicació l'any anterior repeteixes fins que te'n vas a dormir (perquè ja no t'aguantes de peu).

Volia deixar-vos una cançó per qui tinga temps. No és l'himne de València perquè d'aquest tema en podriem escriure un altra entrada... ai Paco! Aquesta cançó és de Bajoqueta Rock un grup de Roba-Roja que tenen la seva pròpia versió d'un altra cançó típica en falles. No crec que la posen quan es creme la falla però espere que la posen encara que siga per a ballar-la!