dimarts, 3 de març del 2009

Apologia del moc


No us heu reunit mai per a parlar sobre mocs amb altra gent? És una cosa curiosa, no és sol paralar molt a sovint però quan surt el tema tot el món en pot parlar. Per què? Doncs perquè tot el món ha patit el suplici de tenir mocs, tants com per a gastar un paquet -o més- diari d'aquells paperets (que algú els beneeixi) que ens lleven el filet aiguós del nas. Fa temps vaig tenir una conversació sobre els mocadors amb un amic del treball. Me n'he recordat perquè torno a estar igual que fa uns mesos, amb els amics verdosos per tot arreu. Bé, deixem-los a part a ells i parlem sobre mocadors.

A l'hora de llevar les nostres mucositats (com ne poden haver tantes!) la gent té diferents gustos -com els sabors i els colors. De petits l'abuela/iaia/àvia sempre treu el gran mocador de tela, brodat amb floretes o amb les inicials de la familia per a refregar-te'l per tota la cara... de menut n en fas cas prequè només tens ganes de fugir i seguir jugant però quan ho penses de gran... qui s'ha mocat abans? Quants mocs ha deixat? Era nou? Estava una mica humit... no hi ha cosa que m'agrade menys. Hi ha gent que li agrada, no ho discuteixo, però a mi si ja hem costa posat un mocador de paper a la butxaca, el de roba?

Bé, després descobreixes que n'hi han de paper. Un gran ventall de possibilitats, des de la talla super gran que no saps com fer-lo cabre a la butxaca fins a mini. L'utilitzes i el tires, higiene total, segura i còmoda. Però quan n'utilitzes tants com per a poder passar els apunts de classe... com vos queda el nas??? He arribar a mudar de pell quatre vegades! Fins que vaig descobrir-ne uns que portaven ja la cremeta i no feien mal al quart paquet. Al final són com paper de lija que poc a poc et lleva un troset mes. Pot ser per aquells que tenen complexe de nas gran els hi funcionar, no?Però uns que m'agraden molt són els d'olor a menta, que clar, al principi no t'arriba l'olor però a la que vas pel cinqué t'entra una frescor...

Vosaltres no n'heu parlat mai del moc? No n'heu fet mai apologia? És una cosa molt interessant. A mi m'han arribat a dir que en segons quins casos el millor és utilitzar la màniga de la samarreta -com a substitutiu del mocador de roba vaig pensar.

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

sí, tothom passa per això, i t'agraim que la foto del mocador no sigui realista

MeiAlbiol ha dit...

De res home, la veritat és que trobo una mica asqueroses les fotos que hi ha per internet on surten mocs. Els meus els tolero, els dels demés... ben alluny en un mocadoret :D